Galecop Veilig
Veilige buurt

6. Veilige buurt.NL app

Misschien wel de beste app voor een veilige buurt is veiligebuurt.nl
De veiligebuurt app is misschien wel de beste app die er is als het gaat om het melden en delen van inbrekers die actief zijn. Hoe meer mensen er zich bij aansluiten hoe groter het bereik in de wijk is. Op de app kunt u zelf instellen welke meldingen u wel, of juist niet wenst te ontvangen.

Op de website www.veiligebuurt.nl is aangegeven: ‘Ontvang belangrijke ‘alerts’ van je buren, politie, burgernet, Amber-alert’en meer… Verdacht persoon gezien? Help een heterdaadje te pakken en deel een signalement of een vluchtrichting zodat de politie de dader snel weet te vangen. Woninginbraak in de buurt? Je hoort het allemaal via de veiligebuurt app.’

In Utrecht is deze app breed geïntroduceerd en toegepast in de wijken. Kijk daarom eens op http: //utrechtalert.weebly.com/#.

Als we ons in Galecop ook aanmelden op de app, wordt het bereik en dus het effect groter. Dergelijke apps hebben waarschijnlijk meer de toekomst dan whatsappgroepen als het om directe veiligheid gaat. In (kleine) whatsappgroepen gaat het ook om sociale betrokkenheid en sociale interactie in bijvoorbeeld uw woonblok of straat (zie daarvoor de pagina’s whatsappgroepen en whatsappgroepen starten).