Galecop Veilig
Whatsapp-groep starten

8. Whatsapp-groep starten

Uw eigen buurt whatsappgroep starten is niet zo ingewikkeld.
Als u, mocht er nog geen whatsappgroep bestaan in uw straat of buurt, een appgroep wilt starten in uw straat of buurt dient u natuurlijk (voor het aanmaken van de groep en haar leden) na te vragen bij uw buren/buurtgenoten of zij deel uit willen maken van zo’n groep. U kunt dan tegelijk bespreken welke zaken u wel, en welke zaken u niet gemeld wilt hebben in de groep. Dat vereist vooraf enig denkwerk over het nut en de functie van de app groep.

Gebruiksrichtlijnen en groepsomvang
Onderdeel daarvan vormt dan ook het opstellen van een soort van gebruiksrichtlijnen of regels zodat niet alle leden van de groep andere verwachtingen hebben over het gebruik. Gebruik de whatsappgroep alleen voor zaken waarover u afspraken hebt gemaakt. Op roddels, vuilspuiterij, racistische grapjes of onnodig ‘gewauwel’ zit niemand te wachten. Iedereen is over het algemeen al druk genoeg met z’n social media. Beperk het gebruik tot datgene waarvoor de app is bedoeld.

Bedenk dat hoe groter de app groep is, hoe lastiger het is om alle ‘leden’ op één lijn te houden. De twee grote buurtapp groepen in Galecop hebben hiermee ook te maken. Leden haken af omdat (naar hun zin) anderen te veel flauwekul uitwisselen. Dus: hoe kleiner de groep, hoe beter de afspraken te maken zijn.

Quickstarters
Onderstaand treft u enkele tips en voorbeelden van richtlijnen voor het gebruik van app groepen.